Pályázat

 

Üzleti célú szálláshelyek fejlesztése ÉAOP-2.1.2-12

 

A Dózer Horgásztó és Thermál Szabadidőpark Penészlek külterületén működik. A Szabadidőpark rendkívül széles szolgáltatási palettával várja a kikapcsolódni vágyókat. Annak érdekében, hogy a vendégek kényelmét, komplex kiszolgálást biztosítsák, az üzemeletető és tulajdonos cég pályázatot nyújtott be az ÉAOP-2.1.2-12 kódszámú Üzleti célú szálláshelyek fejlesztése című pályázati felhívásra, amely konstrukció keretében 498 160 757 Ft támogatást nyert az összesen 711 658 225 Ft összköltségű beruházásához.

 

A pályázat célja, hogy a meglévő férőhelyek száma jelentősen bővüljön. A pályázat sikeres elbírását követően 2013. június 7-én megkezdődött a projekt megvalósítása. A beruházás részeként egy 10 szobás apartman ház, egy 23 szobás három csillagos szálloda, napelempark, szennyvíztisztító, víztisztító jön létre. Emellett megvalósul a meglévő szálláshelyek fűtéskorszerűsítése is. A beruházás eredményeként nemcsak jelentősen megnövekszik a szálláshelyek száma, de jelentősen csökkennek a fajlagos fenntartási költségek is.

 

A Penészleki Szabadidőpark rendkívül kedvelt pihenőhely, hiszen a kikapcsolódási lehetőségek széles palettája mellett jelenleg is rendelkezik szálláshely szolgáltatással. 4 db 4 ágyas, és 8 db 2 ágyas szobával várja az érdeklődőket, így összesen 32 fő elhelyezése biztosított. A projekt megvalósítását követően a szálláshely kapacitás a többszörösére nő majd, és a meglévő szálláshelyek mellett további 98 férőhely kerül kialakításra. A projekt tervezett befejezése 2014. április 30-a, így a jövőre már a megújult Dózer Horgásztó és Szabadidőpark várja az érdeklődőket.

 

Turisztikai szolgáltatások fejlesztése című, ÉAOP-2011-2.1.1/H

 

Sikeresen zárult a Penészleki Dózer Horgásztó, Termál- és Szabadidőpark turisztikai szolgáltatásainak bővítésére irányuló beruházás

 

A Sütő-Malom 2000 Kft. 2013. november végén átadta az Új Széchenyi Terv keretében 47 385 470 Ft vissza nem térítendő támogatásból és 20 308 059 Ft önerőből megvalósult új wellness részlegét. Az összesen 67 693 529 forintos beruházásnak köszönhetően a szabadidőpark turisztikai szolgáltatása jelentősen bővül, így kibővült, komplexebb szolgáltatásokkal várja az érdeklődőket.

 

A Sütő-Malom 2000 Kft. pályázatot nyújtott be az Észak-Alföldi Operatív Program keretében megjelenő Turisztikai szolgáltatások fejlesztése című, ÉAOP-2011-2.1.1/H kódszámmal rendelkező pályázati felhívásra. A pályázat célja az volt, hogy a meglévő szabadidő park további szolgáltatásokkal bővüljön.

 

A pályázat sikeres elbírását követően 2013. június 1-jén megkezdődött a projekt megvalósítása. A beruházás részeként úszómedence csúszdával, merülő medence, gyermek medence, infra kabin, sókabin, büfé került kialakításra. Az új létesítmények fedett épületben kapnak helyet, ezzel is elősegítve a szezonalitás csökkentését. A beruházás 2013. november 27-én került átadásra. A pályázat zárórendezvényére 2013. november 28-án került sor. A rendezvényen a pályázat bemutatása mellett lehetőség nyítl az új épület bejárására, az élményelemek megtekintésére.

 

A Penészleki Szabadidőpark eddig is rendkívül kedvelt pihenőhely volt, hiszen korában is a kikapcsolódási lehetőségek széles palettáját nyújtotta vendégei számára. A szabadidőparkban nyitott és fedett termálmedence, szabadtéri hideg vizes medence csúszdával, több hektáros horgásztó, lovaglási és túrakocsikázási lehetőség, étterem, szabadtéri főzési lehetőség, vizibiciklizés, kápolna várta az érdeklődőket. Ezen szolgáltatások öre bővült a sikeresen megvalósított projektnek köszönhetően. A megvalósult fejlesztés lehetővé teszi, hogy a téli hónapokban és rossz idő esetén is kiváló kiakpcsolódási lehetőséget biztosítson a Szabadidőpark.

 

A Dózer Hórgásztó és Ligetalja Szabadidő Park Penészlek külterületén található, ahová minden érdeklődőt szívesen várnak. A megvalósítás alatt lévő projekttel kapcsolatban további információt a projektmenedzsmentet ellátó cégtől (Robex Projekt Kft. 4024 Debrecen, Kossuth utca 43., Telefon: 30/433-4195) vagy a Sütő-Malom 2000 Kft-től (Telefon: 52/208-392, 30/3260938) kaphatnak.

 

Projektmenedzsment cég

 A Robex Projekt Kft. vállalkozásfejlesztési projektek teljes körű lebonyolításával foglalkozik a projektgenerálástól a pályázatok lezárásáig, fenntartási időszakának befejezéséig. A cég vezetés 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik a pályázatírás és projektmenedzsment feladatok területén. A vállalkozás munkatársainak többéves szakmai tapasztalata, lelkiismeretes munkavégzése hozzájárul ahhoz, hogy magas minőségű pályázatok és fejlesztések valósuljanak meg. A Kft. saját tapasztalatait felhasználva olyan egyedi szolgáltatási csomagot hozott létre, amelynek köszönhetően nemcsak a pályázatok elkészítése és menedzselése valósítható meg, de a teljes körű lebonyolítás is egyszerűbbé tehető.

 

Szolgáltatásainak

 • igényfelmérés – a cég személyes konzultáció során felméri a pályázati és fejlesztési igényeket, amelyet ingyenes pályázatfigyelési és tanácsadási szolgáltatás követ
 • testre szabott pályázati tanácsadás a fejlesztési igényekhez igazodva
 • ingyenes jogosultsági vizsgálat
 • az elérhető pályázati lehetőségek, új fejlesztési elképzelések ismertetése
 • ingyenes pályázatfigyelés
 • pályázatkészítés – pályázati anyag elkészítése, csatolandó mellékletek beszerzésének támogatása, tárgyalások folytatása a lehetséges beszállítókkal, kivitelezőkkel
 • projektmenedzsment feladatok teljes körű lebonyolítása – kifizetési igénylések, időközi beszámolók elkészítése, stb.
 • horizontális szempontoknak való megfelelés biztosítása
 • kötelező tájékoztatási és nyilvánossági feladatok ellátása
 • üzleti marketing feladatok lebonyolítása
 • folyamatos konzultáció a Közreműködő Szervezetekkel
 • projekt utánkövetés – fenntartási jelentések elkészítése

 A Robex Projekt Kft. az elmúlt évben jelentős számú nyertes projekt elkészítésében és lebonyolításban vett részt. A nyertes projektek között a vállalkozásfejlesztésre irányuló projektek széles skálája megtalálható, úgy mint a kutatás-fejlesztési, eszközbeszerzési, telephely fejlesztési, informatikai, ingatlan vásárlási, stb. beruházások.

A 2013-as évben kiemelkedő volt a Penészleki Dózer Horgásztó és Thermál Szabadidőpark turisztikai beruházásainak lebonyolítása. A Robex Projekt Kft. készítette és menedzseli teljes körűen a Penészleki Dózer Horgásztó és Thermál Szabadidőpark szálláshely fejlesztését, amely az ÉAOP-2.1.2-12 kódszámú Üzleti célú szálláshelyek fejlesztése című pályázat keretében 498 160 757 Ft uniós támogatásból, összesen több mint 700 millió forintból valósítanak meg. Emellett egy több mint 60 milliós turisztikai szolgáltatásfejlesztésre irányuló pályázat projektmenedzsmenti feladatait látta el a Kft. szintén Penészleken, amely 2013. novemberében sikeresen lezárult. A két fejlesztésnek köszönhetően a Penészleki Dózer Horgásztó és Thermál Szabadidőpark közel 800 milliós fejlesztést valósíthatott meg.