Sajtóközlemény

2014.06.25.

Szálláshelyfejlesztésre irányuló pályázat zárása

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Megnyitja kapuit Szabolcs legújabb 3 csillagos szállodája a Liegetalja Termál Hotel. A hotel 711 658 225 Ft-os beruházás keretében épület meg, amelyből 498 160 757 Ft uniós támogatást vett igénybe az üzemtető.

A Sütő-Malom 2000 Kft. pályázatot nyújtott be az Észak-Alföldi Operatív Program keretében megjelenő Üzleti célú szálláshelyek fejlesztése című, ÉAOP-2.1.2-12 kódszámmal rendelkező pályázati felhívásra „A penészleki Dózer Horgásztó és Szabadidőközpont szálláshely kapacitás bővítése”  címmel. A pályázat célja, hogy a meglévő férőhelyek száma jelentősen bővüljön. A projekt záró rendezvénye 2014. június 27-én kerül megrendezésre, ahol többek között Klenik Sándorné, Penészlek polgármester asszonya, valamint Hutóczki Péter, Fülöp polgármestere mond köszöntőt.

A pályázat sikeres elbírását követően 2013. június 7-én megkezdődött a projekt megvalósítása. A beruházás részeként egy 10 szobás apartman ház, egy 23 szobás három csillagos szálloda, jött létre. A három csillagos szállodában fitneszterem, szolárium, fedett és nyitott napozó terasz várja az érdeklődőket. A szálloda a már évek óta sikeresen működő Penészleki Szabadidőparkban kapott helyet.

A Szabadidőpark rendkívül kedvelt pihenőhely. Az idelátogatókat egy fedett és egy nyitott termálmedence várja. A termálfürdőben dögönyöző, masszírozó, és szauna is rendelkezésre áll. A szabadidőpark területén egy csúszdás hideg vizes medence található a termál medencék közvetlen közelében. Emellett a 2014-ben elkészült fedett wellness részlegben csúszdás medence, gyermekmedence, merülőmedence, infrakabin, sókabin, masszázs medence, masszázs ágy, büfé várja az érdeklődőket.

A vizes élményeken túl a több hektáros fás, füves, zöldövezetben biztosított a horgászat, vízibicikli, szabadtéri főzőhelyek, étterem, kápolna, tanyamúzeum, lovaglás, lovasbemutatók szervezése, kocsiztatás, sport (lábtenisz,röplabda,futball,tollaslabda) pályák, biciklikölcsönzés és szervizelés.

Az uniós beruházásnak köszönhetően 2014. júliusától már kibővült szálláshely kapacitással várja az érdeklődőket az üzemeltető cég. A meglévő 32 fős szálláshely mellett, a 23 szobás 3 csillagos szálloda, és a 10 szobás I. osztályú apartman házak várják a kikapcsolódni vágyókat.

A Ligetalja Termál Hotel Penészlek külterületén található, ahová minden érdeklődőt szívesen várnak. Az uniós projekttel kapcsolatban további információt a pályázatot készítő és a projektmenedzsmentet ellátó cégtől (Robex Projekt Kft. 4024 Debrecen, Kossuth utca 43., Telefon: 30/433-4195) vagy a Sütő-Malom 2000 Kft-től (Telefon: 52/208-392, 30/3260938) kaphatnak. 

vissza