"
Ligetalja Termál Hotel★★★. Dózer Horgásztó És Termál Szabadidőpark Penészlek

Kezdőlap

Üdvözöljük Honlapunkon!


Nyitva tartás: Minden nap

9:00- 18:00ig

Pünkösdi nyitvatartás:

Vasárnap: 7:00-19:00

Hétfő: 7:00-19:00Közérdekű közlemény: 

Minden csütörtökön termálfürdő takarítás van este 17:00-tól! Másnap reggel 9:00-tól használható újra a termálfürdő!

Megértésüket köszönjük!


Telefonszámok: 

Recepció (szobafoglalás): +36704209677

                                      +36706770482

Étterem: (menü rendelés, éttermi szolgáltatás): +36703196259


Rendezvényekre árajánlat kérés: Borbély Imréné Ügyvezető

+36303260938

Pályázati ismertető

A Sütő-Malom 2000 Kft  sikeresen elnyert egy újabb pályázatot 2017- ben is a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Program támogatása keretein belül, melynek címe:   "Komplett kapacitásbővitő beruházás megvalósítása a Sütő-Malom 2000 Kft-nél." 

A kedvezményezett neve: Sütő-Malom 2000 Kft

A projekt címe: Komplex kapacitásbővítő beruházás megvalósítása a Sütő-Malom 2000 Kft-nél.

A támogatás összege: 38 791 815 Ft

Projekt összköltsége: 77 583 630 Ft

A támogatás mértéke: 50 %

A projekt befejezésének dátuma: 2018.08.31

A projekt tartalma: A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott "Komplex Kapacitásbővítő beruházás megvalósítása a sütő-Malom 2000 Kft-nél"  című, GINOP-1.2.2-16-2017-01724 jelű támogatási kérelmét Gazdaságfejlesztési Programok Irányító Hatóságának vezetője 38 791 815 Ft összegű támogatásra ítélte.  A támogatás keretein belül, lehetőségünk adódott új eszközök, gépek beszerezésére és új technológiai rendszerek, kapacitások kialakítására valamint információs technológia fejlesztésére.  A támogatás regionális beruházási támogatásnak minősül és megújuló energia termeléséhez nyújtott beruházási támogatásnak. 

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-01724


Jelen projektben beszerzett eszközök célja a Kft. kapacitásbővítése céljából valósult meg. A projekt keretében a pályázó cég több célt is megvalósított. Egy részt a már évtizedek óta végzett sütőipari tevékenységét korszerűsítette, kapacitását bővített. A cég által Fülöpön működtetett pékségbe a projekt keretében modern technológiai berendezések kerültek, amely nemcsak a meglévő termékkínálat hatékonyabb, gyorsabb előállítását tette lehetővé, de olyan új termékek bevezetését is, mint a langalo, málnakrémes fehércsokis csiga, virslis hasé, baconos csavart, tönkölyös kenyér, rozsos vekni. A lisztszita, a dagasztó gép, a hűtők, mikrók, stb. A sütőipari tevékenység alapfeltétele a magasminőségű, modern technológiát biztosító sűtőkemence megléte. A projektben beszerzett két kemence, mind kapacitásban, mind minőségben jobb, mint a korábbi berendezések. Emellett alkalmasak olyan apró sütemények elkészítésére is, amelyet a korábbi kemencékkel nem lehetett elkészíteni.

Emellett a Kft. által Penészleken üzemeltetett szabadidőközpontban és a hozzá kapcsolódó étteremben is jelentős fejlesztést valósult meg. A beszerzett gépek lehetővé teszik olyan új termékek bevezetését, mint a jégkása, a helyben előállított fagylalt, stb. Emellett a gépeknek köszönhetően egyszerre több és jobb minőségű étel elkészítése valósulhat meg. Az étterem nem rendelkezik professzionális kávégéppel. A berendezés egy részt gazdaságosabbá teszi az egy adag kávé előállítását, másrészt minőségibb, szélesebb kínálatú (erősség, hosszúság) kávé felszolgálást tesz lehetővé. Az éttermi tevékenység során a nagyobb adag számú ételek főzésére alkalmas a főzőzsályom. A nagy főzőrózsa a nagy méretű edényekben történő főzést teszik lehetővé. Ilyenek a köretek (pl.: rizs, galuska, tészta, petrezselymes krumpli), illetve az egytál ételek (pl.: pörkölt, pacal, stb.) elkészítésére szolgál elsősorban. A nagykonyhai grillsütő szintén ahhoz járul hozzá, hogy gyorsabban, nagyobb mennyiség készülhessen el.

Nyitva tartásunk: 

H-P: ZÁRVA

Szombat: 7:00-18:00

Vasárnap: 7:00-18:00

Szálló vendégeket péntek délután 14:00-tól fogadunk!

A téli nyitva tartással bezár a kinti hideg vizes strand medence és kinyit a wellness részleg (jacuzzi, infra szauna, csúszdás medence, merülő medence, forró termál vizes medence, baba pancsoló, sókamra)

Várjuk Önöket szeretettel, minden hétvégén! 

Köszönettel: Ligetalja Termál Szabadidőpark

Pályázati összefoglaló

Sütő-Malom 2000 Kft-ről röviden: 

Cégünk erediteleg sütő ipari tevékenységgel kezdte meg munkásságát 1990-ben. Kezdetben egy pékség, egy cukrász üzem valamint egy száraztészta üzem és egy malom üzem épült meg. Később cégünket bővítve kezdtük el építeni és szépítgetni a szabadidőparkot.  

A 2016-os évben lehetőségünk nyílt pályázni kapacitás bővítő beruházás keretein belül.       

PROJEKT CÍME:   SÜTŐÜZEM KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁSNAK MEGVALÓSÍTÁSA A SÜTŐ-MALOM 2000 KFT-NÉL

ELNYERT TÁMOGATÁS: 32 972 660 Ft

PROJEKT ÖSSZKÖLTSÉG: 47 103 800 Ft

PROJEKT AZONOSÍTÓ: GINOP-1.2.2.-15-2015-01111

RÖVID ÖSSZEFOGLALÓ: 

A Sütő-Malom 2000 Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében meghirdetésre került ,,Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása" címen kiírt pályázati felhívásra benyújtott ,, SÜTŐÜZEM KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁSNAK MEGVALÓSÍTÁSA A SÜTŐ-MALOM 2000 KFT-NÉL" című pályázatával közel 33 millió forint vissza nem térítendő Uniós támogatást nyert el. 

A fejlesztés eredményeként a Fülöpön található, saját tulajdonú sütőüzem korszerűsítése valósulhatott meg. Az üzem tető és nyílászáróinak cseréje mellett új, modern gépek beszerzésésre is lehetőség nyílt. A géppark modern kemencékkel, kifli sodróval, nyújtógéppel, dagasztógéppel és szitagéppel bővül. A berendezések a gyorsabb munkavégzés mellet, jobb minőségű termékek előállítására biztosítanak lehetőséget. A projekt megvalósítása 2016. márciusában vette kezdetét és 2017, február 28-án fejeződött be. A projekt záró kifizetési igénylése 2017.05.26-án került benyújtásra. 

Ligetalja Termál Szabadidőpark


Horgásztavunk kizárólag az állam álltal kiadott érvényes horgász állami engedéllyel látogatható!

Kötelező felszerelések: halmatrac, fertőtlenítő folyadék, csak szakáll nélküli horog! Ezeket az eszközöket a horgász magának biztosítja! 

Üdvözöljük honlapunkon!  


Történelmi áttekintés:

Kedves látogatók, barátok!


Engedjék meg, hogy röviden ismertessem a dózer tó történetét, ahonnan indult és ahogyan fejlődött évről-évre. Annak idején, az 1990-es években amikor megszüntették a Tsz telepeket, elkezdődött a telkek saját kézbe való átadása, eladása. Így került, a Borbély család kezébe az a 14 hektáros terület, amelyen ma a Dózer Horgásztó És Ligetalja Termál Szabadidőpark fekszik. Egy úr ajánlotta megvételre a területet 1993-ban Borbély Imrének és feleségének, akik végül megvették a területet. Egészen 2003-ig, ez a csodálatos, erdős, ligetes (ligetalja) területet nem használta a család.


A helyiek által elkeresztelt "dózer" néven ismerte mindenki a területet, hiszen nagyon-nagyon régen, dózerrel kotorták ki az itt lévő tavat, és innen hordtak földet a Tsz idejében. A Borbély család horgász és természet szeretetéből fakadva, úgy döntöttek, hogy kitakarítják az egész területet, és csinálnak egy gyönyörű horgásztavat.
2003 nyarán  megkezdődtek a munkálatok. Kezdetben egy étterem épült a horgásztóhoz, 4 darab horgász vendégházzal,majd kezdetét vette a folyamatos fejlesztés. 2004-ben megépült a kiskápolnánk, amely belső falát ikon festéssel díszítették, az ablakokon pedig ólomöntéssel a szentek láthatóak.
2005-ben megépült a hideg vizes strandmedence egy nagy csúszdával és élményelemekkel, amely minden korosztály igényeit kielégíti.
Vízmélysége fokozatosan mélyülő,1.6 m-ig, így egészen pici babák is tudnak benne fürödni.  

Szabadidőparkunk egyre nagyobb érdekeltsége miatt, szükség volt további szálláshely bővítésre, így 2009-ben megépültek a 2 ágyas szobák. Összesen 8 darab 2 ágyas szoba épült, és közben a területet is folyamatosan szépítgettük; megépült a nagy filagória, majd a kisfilagória, növény ültetések, parkosítás, bokrosítás. A következő években is egyre nagyobb vendégszámnak örvendhettünk, ezért még további fejlesztésre volt szükség.2010-ben széchenyi terv keretein belül, megnyertünk egy pályázatot termál fürdő építésére 750 m-es fúrott kúttal. 2011-ben megépült a termál fürdő, amely már lehetővé tette, hogy télen is üzemeljünk, és fogadni tudjuk a vendégeket. Ennek a fejlesztésnek köszönhetően is egyre nagyobb lett az érdeklődés a szabadidőpark iránt, így 2012-ben újabb pályázatot adtunk be, 10 darab 4 ágyas apartman és egy teljes wellness részleg építésére, majd 2013-ban egy két emeletes 3 csillagos szálloda építésére. Mind a két pályázatot megnyertük, így 2013 nyarán megkezdődtek a munkálatok. A teljes komplexum 2015 nyarára elkészült. Még egy fúrott kúttal is bővültünk, így már 1150 m-ről kapjuk a termál vizet. Jelenleg folyik a gyógyvízzé nyílvánítása is. a wellness részlegben található az infraszauna, a yacuzzi, a sókabin, a merülő medence, egy még forróbb termál vizes medence, egy gyermek pancsoló, és egy csúszdás medence. A jövőre nézve is sok terve van még a családnak. További fejlesztésekre készülünk még. 


Köszönjük, hogy megtisztelt minket és ellátogatott a honlapunkra!

Üdvözlettel: Borbély család.Ligetalja Termál Hotel***

A szálloda 2014. júliusában nyitotta meg kapuit. A hotel 711 658 225 Ft-os beruházás keretében épület meg, amelyből 498 160 757 Ft uniós támogatást vett igénybe az üzemtető  az Észak-Alföldi Operatív program keretében megjelenő Üzleti célú szálláshelyek fejlesztése című, ÉAOP-2.1.2-12 kódszámmal rendelkező pályázati felhívás keretén belül.

A pályázat sikeres elbírását követően 2013. június 7-én megkezdődött a projekt megvalósítása. A beruházás keretein belül, egy 23 szobás három csillagos szálloda, jött létre, amely a Hotelstars minősítési rendszer alapján került kategorizálásra. A három csillagos szállodában fitneszterem, szolárium, fedett és nyitott napozó terasz várja az érdeklődőket. A 23 szoba két emeleten helyezkedik el. A tágas szobák magas felszereltségűek, TV-vel, hűtő-vel, zuhanyzós fürdőszobával, beépített szekrénnyel, vízforralóval, íróasztali lámpával, minibárral felszereltek.

A Szabadidőpark rendkívül kedvelt pihenőhely. Az idelátogatókat egy fedett és egy nyitott termálmedence várja. A termálfürdőben dögönyöző, masszírozó, és szauna is rendelkezésre áll. A szabadidőpark területén egy csúszdás hideg vizes medence található a termál medencék közvetlen közelében. Emellett a 2014-ben elkészült fedett wellness részlegben csúszdás medence, yakuzzi, gyermekmedence, merülőmedence, infrakabin, sókabin, masszázs medence, masszázs ágy, büfé várja az érdeklődőket.

A vizes élményeken túl a több hektáros fás, füves, zöldövezetben biztosított a horgászat, vizibicikli, szabadtéri főzőhelyek, étterem, kápolna, tanyamúzeum, lovaglás, lovasbemutatók szervezése, kocsiztatás, sport (lábtenisz,röplabda,futball,tollaslabda) pályák, biciklikölcsönzés és szervízelés.

A Ligetalja Termál hotel Penészlek külterületén található, ahová minden érdeklődőt szívesen várnak. 

ÜDVÖZÖLJÜK A LIGETALJA  TERMÁL HOTELBEN!

Szállás

A kényelmes szobákban összesen 98 fő helyére biztosított szállás lehetőség, amely a pótágyakkal tovább bővíthető

Wellness

Fedett wellness: fedett medence csúszdával, gyermekmedence, merülőmedence, infrakabin, sókabin, masszázs medence, masszázs ágy, büfé

Termálfürdő

Az érdeklődőket egy fedett és egy nyitott medence várja. A medencében a fürdővíz 36-38 C-os. A termálfürdőben dögönyöző, masszírozó, és szauna is rendelkezésre áll.

Strand

A szabadidőpark területén egy csúszdás hideg vizes medence található a termál medencék közvetlen közelében. A medence folyamatosan merülő, így a kisgyermekek számára is ideális.

Étterem

Magyaros íz világú házias ételekkel várunk minden kedves vendéget. Az éttermi ételeken kívül büfé ételekkel is szolgálhatunk.Pl:(hot dog,hamburger,pizza,lángosok. Az étterem 80 fő számára biztosít étkezési lehetőséget.

Kerékpározás

Egy 15 db kerékpárból álló biciklikölcsönző várja a kirándulni vágyókat. A kerékpárpark 5 db női, 5 db férfi és 5 db gyermekbicikliből áll.

Horgászat

A földkitermelés céljából létrehozott tómeder, azaz maga a tórendszer, 2004-ben nyerte el végleges formáját.

Egyéb szolgáltatások

Szabadtéri főzőhelyek, Kápolna, Tanyamúzeum, Rendezvények (pl. esküvők, vállalati ünnepségek) lebonyolítása, Sport: lábtenisz,röplabda,foci. Esküvők, születésnapok, keresztelők teljes körű szervezése.Lovaglás